Medicinsk specialkost, ansökan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Vid behov av specialkost är det viktigt att vi serverar rätt mat. För specialkost av medicinska skäl krävs också att ett läkarintyg från specialistsjukvården, från läkare med svensk läkarlegitimation, bifogas som bekräftar behovet av specialkost.

Sedan 2024-01-01 tillbaka krävs läkarintyg från specialistsjukvården i förskola, pedagogisk omsorg, grundskola och gymnasium för specialkost av medicinska skäl. För att maten ska vara säker för alla, behöver vi säkerställa att specialkost är kopplat till rätt behov.

Du som fyller i anmälan ansvarar för att förnya anmälan när barnet börjar förskolan, förskoleklass samt årskurs 4, 7 och gymnasium, samt att omedelbart lämna in en ny anmälan vid förändringar i specialkosten under året, till exempel om någon allergi tillkommer eller försvinner. Aktuellt läkarintyg ska då också bifogas.

Vanliga frågor om specialkost/medicinskt specialkost

  • Vill du veta mer om specialkost, individanpassad kost och kost av andra skäl, läs på vår hemsida: Måltider i förskolan och skolan - Töreboda (toreboda.se)
  • Elever med selektivt ätande hänvisas till sin klasslärare för bedömning av behovet via elevhälsoteamet. Ansökan görs ej via denna tjänst.
  • Önskekost serveras ej.

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa